Acasa > Noutati si evenimente > Seminarul regional pentru Regiunea Nord-Vest “O noua viziune asupra politicilor socio-economice pentru comunitatile de romi din Romania”.

Seminarul regional pentru Regiunea Nord-Vest “O noua viziune asupra politicilor socio-economice pentru comunitatile de romi din Romania”.

Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) – Guvernul Romaniei, Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR), Fundatia Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI) in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania (UNDP) a organizat la Cluj, in perioada 26-27 octombrie 2011, la sediul Institutului pentru Studierea Problemelor Minoritatilor Nationale, seminarul regional pentru Regiunea Nord-Vest “O noua viziune asupra politicilor socio-economice pentru comunitatile de romi din Romania”.
 
Discutiile si dezbaterile din cadrul seminarului s-au concentrat asupra modelelor de economie sociala pentru comunitatile de romi, a factorilor de succes a acestor initiative, dar si a principalelor provocari intalnite in derularea lor. Dezvoltarea unei infrastructuri administrative si legislative care sa sustina evolutia durabila a economiei sociale este un proces de lunga durata, iar cei prezenti au agreat ca trebuie sa existe eforturi constante si colaborare intre diferitele institutii si autoritati locale si centrale, sectorul privat, societatea civila si comunitatile afectate.
 
Aceasta intalnire regionala este prima dintr-o serie de sase seminarii de informare-diseminare din cadrul proiectului “Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania”, seminarii prin care se urmareste intarirea capacitatii autoritatilor locale si a societatii civile de a dezvolta modele de economie sociala pentru comunitatile de romi tinand cont de diversitatea culturala, sociala si economica a acestor comunitati.Dezvoltat de UNDP

© 2017 UNDP. Toate drepturile rezervate.

click
tracking